באבא גשנוש - סלט חצילים בטחינה

טחינה מהווה מקור טוב לסידן וברזל ובנוסף מכילה חומצות שומן חיוניות, המעלות את הכולסטרול הטוב ומורידות את הרע.

 החומרים:

 
2 חצילים
2 כפות טחינה
2-3 כפות מיץ לימון
2-3 כפיות שום כתוש
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

קולים את החצילים: מכניסים אותם בשלמותם לתנור לכ-45 דקות בחום גבוה (220 מעלות). מצננים ומסירים את הקליפה, מרסקים את תוכן החצילים במזלג ו/או בסכין ומעבירים לקערה.


מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

טועמים ומשפרים את התיבול בהתאם לצורך, מצננים ומגישים קר.