באבא גשנוש - סלט חצילים בטחינה
טחינה מהווה מקור טוב לסידן וברזל ובנוסף מכילה חומצות שומן חיוניות, המעלות את הכולסטרול הטוב ומורידות את הרע.החומרים:
2 חצילים
2 כפות טחינה
2-3 כפות מיץ לימון
2-3 כפיות שום כתוש
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
קולים את החצילים: מכניסים אותם בשלמותם לתנור לכ-45 דקות בחום גבוה (220 מעלות). מצננים ומסירים את הקליפה, מרסקים את תוכן החצילים במזלג ו/או בסכין ומעבירים לקערה.
מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
טועמים ומשפרים את התיבול בהתאם לצורך, מצננים ומגישים קר.