ממרח 'כבד' מעדשים

הידעתם כי פתשן מכיל כמות גדולה של סיבים תזונתיים? צריכתם מסייעת להורדת רמת הכולסטרול.

 החומרים: 

2 כוסות עדשים ירוקים
3 בצלים בינוניים קצוצים
2 כפות זרעי פשתן טחונים
2 ביצים קשות מגוררות
1 שן שום כתושה
כפית פפריקה אדומה
3 כפות שמן זית
1/2 כוס אגוזי מלך

 

אופן ההכנה:


מאדים את הבצל עם כף שמן זית. מוסיפים את העדשים והשום ומכסים במים, מבשלים עד לריכוך.
מוסיפים את שארית שמן הזית והפפריקה ומבשלים על אש קטנה עוד מספר דקות.
לאחר שמתקרר, טוחנים את תבשיל העדשים במעבד מזון, עם הביצים ואגוזי המלך עד לקבלת מרקם אחיד. לבסוף מוסיפים את זרעי הפשתן.