סלט מלפפונים ואצות

לפי הרפואה הסינית, אצות ומלפפונים מקררים את הגוף. סלט המומלץ לאכילה במיוחד בימים חמים.

החומרים: 

1/2 ק”ג מלפפונים
3 דפי אצות נורי
חתוכים לרצועות דקות
4 פטריות שיטאקה מיובשות
פרוסות דק אחרי השרייה
במים חמים
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר
חתוך לרצועות דקיקות
3 כפות חומץ אורז
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב מירין (לא חובה)
מעט שמן סומסום
סומסום מלא לקישוט

אופן ההכנה:

חוצים את המלפפונים ובעזרת כפית קטנה מוציאים את החלק הרך.
פורסים אותם באלכסון לרצועות דקות. מערבבים עם שאר החומרים בקערה, טועמים מתקנים את התיבול. לפני ההגשה מפזרים מעט סומסום עגול מעל.