עוגת דלעת בריאה

דלעת, כמו המון ירקות כתומים, מכילה בטא-קרוטן שהוא נגזרת של ויטמין A מהצומח.

החומרים: 


כוס וחצי קמח מלא
כוס סוכר חום רך אורגני
1/2 כוס שמן קנולה מכבישה קרה
כפית ורבע קינמון
רבע כפית מלח
2 כוסות דחוסות של דלעת מגורדת
2 ביצים
חופן צימוקים אורגנים כהים
חופן אגוזי מלך שבורים

 

אופן ההכנה:
מקציפים במיקסר ביצים וסוכר עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה, מורידים מהירות ומוסיפים בהזלפה שמן. ממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם אחיד לחלוטין.
מנפים את האבקות ומוסיפים למסה ב 2- מנות, לבסוף מוסיפים את הדלעת והמוצקים בקיפול זהיר.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-20-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מניחים לקירור.