פשטידת ירקות עם עדשים מונבטות וטחינה

עדשים עשירים בויטמינים מקבוצת B ובברזל. במהלך הנבטה, חלק מהויטמינים מכפילים פי 6 את תכולתם!

החומרים:

לקט ירקות: גזר, בצל, קישוא, דלעת, דלורית, כרובית, כרשה, בטטה 
1 כוס עדשים חומים מונבטים
2-3 ביצים אורגניות
1 כוס טחינה מלאה גולמית
2 שיני שום
1/2 כוס קמח מלא
מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

לתוך קערה גדולה מגרדים בפומפייה גסה את הירקות.
במעבד מזון טוחנים את השום ואת העדשים המונבטות.

מוסיפים ביצים בהדרגה וטוחנים מספר דקות.
מוסיפים טחינה גולמית ומלח ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים לקערה עם הירקות, מוסיפים קמח מלא ומערבבים היטב.
משמנים קלות תבנית אפייה ויוצקים את המסה. אופים ב 180- מעלות כ 40- דקות.
מבחר ירקות העונה: גזר, בצל, קישוא, דלעת, דלורית, כרובית, כרישה, בטטה...