ציר ירקות

ציר ירקות משמש בסיס לבישול מרקים, רטבים, תבשילים ועוד. ציר ירקות מהווה את הפתרון הבריא והטעים במקום אבקת מרק.

 החומרים: 

בצל
כרישה (החלק הירוק)
גזר (אפשר כולל הקליפה)
עלי סלרי
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
שיני שום לא קלופות
עלי דפנה
פלפל אנגלי שלם
ציר ירקות

אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לסיר גדול מלא במים. מבשלים בין 40 דקות לשעה, מצננים ומסננים.

על-מנת להכין ציר עוף, יש להוסיף עצמות עוף, כנפיים, גרונות או עוף שלם.