קציצות כרישה

שמן קנולה עשיר בחומצות שומן חיוניות מקבוצת אומגה 6.

החומרים:

 
4 כרישות בינוניות (רק החלק הלבן)
2 בטטות קלופות חתוכות גס
1 צרור פטרוזליה
1 צרור כוסברה
3 ביצים
1/2 כוס טחינה מלאה גולמית
4 שיני שום
4 כפות שמן קנולה מכבישה קרה
3/4 כוס קמח מלא
כפית מלח

 

אופן ההכנה:

מבשלים בטטה וכרישה במים עד ריכוך, מסננים היטב ומצננים מעט.
טוחנים במעבד מזון שום עד שהוא כתוש היטב, מוסיפים ירק וממשיכים לעבד עד שהירק קצוץ היטב, מוסיפים ביצים, טחינה, מלח, שמן ומעבדים עד קבלת מסה אחידה.מוסיפים את הכרישה והבטטה ומעבדים בפולסים עד שהם משתלבים במסה.מעבירים לקערה ומוסיפים קמח בקיפול. מניחים לעמוד כ-10 דקות.
אופים בתבנית משומנת היטב (או מרופדת בנייר אפיה) בחום גבוה של 200 מעלות למשך כ 20- דקות. הופכים ואופים כ 10- דקות נוספות.